Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.
Brezplačna poštnina ob nakupu nad 97 €

Naša zgodba Prešeren. 

Ponosno slovensko, ponosno prešerno.

V Avstriji nas na vsakem koraku spremlja Mozart. Je njihov ponos in ga opevajo v vseh mestih, še posebej v Salzburgu in na Dunaju, kjer skoraj v vsakem kotičku najdemo svetovno znane Mozartove kroglice, ki so postale razpoznavna blagovna znamka države.

V Sloveniji bi težko rekli, da nas po sprehodu po Ljubljani ali Kranju iz vsake vitrine opazuje izdelek, oziroma slovenska prepoznavna znamka, ki opeva znamenitega Slovenca, ki si ga zapomniš.

Na Prešernovem trgu se bohoti kip našega najbolj znanega pesnika, na kovancih njegova podoba, vsem je dobro poznana slovenska himna in vsi ga poznamo kot dr. Figa. A kaj dosti več kot to, nas v šoli niso naučili,z leti tudi pozabimo. Nekaj metrov stran od znamenitega ljubljanskega trga in po nekaj fotografijah s kipom tudi turisti kaj hitro pozabijo na našega dr. Franceta in njegovo podobo.

Priimek Prešeren v Slovencih še danes vzbudi zanimanje, spoštovanje in ponos. In ideja o blagovni znamki Prešeren, ki bi obudila in prebudila našega največjega pesnika, je dolgo časa zorela v srcih in glavah očeta in sinov Prešeren. Ponosni smo na svoj priimek in zato smo želeli oživeti dr. Franceta Prešerna, ohraniti slovensko tradicijo in ga s kvalitetnimi in butičnimi izdelki približati nam slovencem kot tudi tujcem.

Kot plod našega razmišljanja in raziskovanja je nastal naš prvi »otrok«, Penina Prešeren. Izbrana suha peneča Rebula je bila marca 2018 predstavljena kot prvi izdelek ekskluzivne kolekcije Prešeren. Penina je izvrstno poslovno in protokolarno darilo, saj predstavlja našo kulturno in zgodovinsko dediščino.

Lahko je tudi odličen spominek, ki ga turist v trpežni embalaži lahko vzame s seboj na pot domov.

Kolekcijo “Prešeren” smo obogatili z oljčnim oljem, bučnim oljem, teranovim likerjem, figovcem in viljamovko. Vsi izdelki so slovenskega porekla in zapakirani v estetski embalaži.

Izdelki blagovne znamke Prešeren so lahko tudi osebno darilo, takrat ko želite narediti vtis. Zakaj? Ker so darila uporabna, ker se v njih prepleta delo in energija domačih izdelovalcev, slovenskega porekla in ker skupaj ustvarjamo vrednost le teh.

V želji, da Prešerna spoznajo tudi v tujini,  so izdelki opremljeni tudi z opisom dr. France Prešerna v slovenščini, angleščini, nemščini in italijanščini.

Družina Prešeren

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Košarica
  • No products in the cart.