Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.
Brezplačna poštnina ob nakupu nad 97 €

Splošni pogoji poslovanja

HomeSplošni pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Prodaja je namenjena samo pravnim osebam, v nadaljevanju kupcem. 

Splošni prodajni pogoji urejajo poslovanje spletne trgovine Prešeren d.o.o., s kupci. Spletno trgovino Prešeren d.o.o., upravlja Prešeren d.o.o., Šmartinska cesta 32, 1000 Ljubljana, matična številka: 6268358000, davčna številka: SI 19079354, Srg številka: 2020/7687, račun odprt pri Banka Intesa Sanpaolo d.d., št.  IBAN SI56 1010 0005 1515 046, v nadaljevanju prodajalec.

POMOČ UPORABNIKOM

Informacije o naročilih, dostavi in reklamacijah v zvezi s spletnimi nakupi na e-naslovu info@preseren.si ali med 8 in 16 uro med delavniki po telefonu 00386 41 30 40 20.

NAROČILO IN CENE

Cene so v EUR z vključenim DDV in veljajo v trenutku oddaje naročila za nakup v spletni trgovini Prešeren d.o.o.. Kupoprodajna pogodba med Prešeren d.o.o. in kupcem je v spletni trgovini Prešeren d.o.o. sklenjena v trenutku, ko Prešeren d.o.o. kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. 

Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Prešeren d.o.o., kot za kupca.

Prosimo, bodite natančni pri vpisovanju podatkov. Kupec odgovarja za vnešene podatke dane v procesu izvajanja naročila. Naročilo lahko oddate 24 ur na dan, vse dni v tednu. V primeru težav nas pokličite na 00386 41 30 40 20 med 8 in 16 uro med delavniki ali pošljite sporočilo na info@preseren.si. Potrjeno naročilo velja kot sklenjena pogodba.

• Naročila preko Spletne trgovine Prešeren d.o.o.: Oddajo naročila začnete s klikom na gumb Dodaj v košarico.

• Naročila preko e-pošte: Pošljite elektronsko pošto na naslov info@preseren.si.

KUPON S KODO ZA POPUST

Kupon s kodo za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Prešeren d.o.o.. Koda prinaša različne popuste. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristi pa se lahko v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna. 

Uporaba kode za popust:

• Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. 

• Na zaključku blagajne v okence ”promocijska koda” vpišete kodo za popust in kliknete gumb ‘’potrdi”.

• Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust. 

• Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

NAČINI PLAČILA

Spletna trgovina Prešeren d.o.o., omogoča naslednje načine plačil:

• Plačilo na TRR po predračunu– UPN NALOG,

• Plačilo preko plačilnega sistema PayPal,

• Plačilo s kreditno kartico (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro) preko plačilne platforme Stripe.

POSTOPEK NAKUPA

1. Izbira izdelka: Na spletni strani www.preseren.si izberite izdelek in kliknite na gumb ”Dodaj v košarico”. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. S ponovnim klikom lahko kliknete na “Prikaži košarico” ali pa nadaljujete z nakupovanjem. Če želite zaključiti nakup, kliknite gumb na izdelku ‘’Prikaži košarico” in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.

2. Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani www.preseren.si se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec »odstrani”. 

3. Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila kliknite “Nadaljuj na blagajno” in izpolnite potrebna polja.

• Naslov za dostavo: Posredovati je potrebno zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z zvezdico (ime, priimek kontaktne osebe, naziv podjetja, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko, davčno številko in tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.

• Strošek dostave: Uporabnik lahko izbira med osebnim prevzemom, poštnino v znesku 9,00€, v primeru da naročite v znesku nad 97,00€ za poštnino poskrbi prodajalec.

• Način plačila: Izbira se lahko med tremi načini plačila: plačilo po predračunu, Paypal plačilo, ali plačilno s kreditno kartico.

• Kupon: Če ima uporabnik veljaven kupon s kodo za popust vpiše v ustrezno polje in klikne gumb potrdi.

• Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Nakupovalna košarica je ves čas vidna na desni strani spodaj in beleži vsak nov dodani izdelek. Cena izdelka, strošek poštnine, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

4. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb ‘Kupite sedaj”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše besedilo:  ”Hvala. Vaše naročilo je bilo sprejeto. Številka vašega naročila je: xxxx.”

Postopek obveščanja o nakupu

• Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Prešeren d.o.o. lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

IZDAJA RAČUNA

Prešeren d.o.o. ob plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje račun v pdf. formatu na kupčev elektronski naslov. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. 

ZAVAROVANJE PLAČIL

V primeru, da blago ni plačano po predračunu, postane naročilo za prodajalca obvezujoče po prejemu kvalitetnega instrumenta zavarovanja plačila. O vrsti in načinu zavarovanja plačila odloča prodajalec. Naročeno in dobavljeno blago ostaja last prodajalca, dokler ni v celoti plačano. V primeru zamude plačila obračunamo zakonite zamudne obresti.

TISK, GRAVIRANJE

Za tisk ali graviranje pripravimo ponudbo po povpraševanju. Ob naročilu tiska ali gravure nam po elektronski pošti na info@preseren.si pošljite vsebino oz. logotip v vektorskem zapisu in številko barve po Pantone skali. V kolikor poslan logotip ni v vektorskem zapisu, risanje logotipa dodatno obračunamo. Za kakršnokoli dodelavo vam ponudbo pripravimo po vašem povpraševanju. Pridržujemo si pravico do različnih cen za različne tehnike dodelave, posebnih želja stranke ali posebnih materialov, ki se jih dodeluje.

DOBAVNI ROK

Dobavni rok za naročeno blago na zalogi je do pet delovnih dni, za blago, ki ni na zalogi, pa do deset delovnih dni, pogosto tudi precej manj. Pri naročilu tiska ali gravure se rok dobave blaga podaljša za čas, ki je potreben zanj, to je do pet delovnih dni.

DOSTAVA

V spletni trgovini Prešeren d.o.o. stremimo k najhitrejši možni dostavi naročenega blaga na območju Republike Slovenije. Uporabnik lahko izbira med osebnim prevzemom, poštnino v znesku 9,00€, v primeru naročila v znesku nad 97,00€ za poštnino poskrbi prodajalec Prešeren d.o.o..

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina Prešeren d.o.o. in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

PRITOŽBE IN SPORI

Morebitna pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@preseren.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Prešeren d.o.o. bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Prešeren d.o.o. si vedno in vselej, po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spor reši sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno sodišče v Ljubljani.

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Zahvaljujemo se vam za izkazano zaupanje!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Košarica
  • No products in the cart.